Coton de Tulear

Coton De Tulear også kaldet bomuldshunden, er en lille selskabshund med lang hvid pels af bomuldsagtig struktur. Dens øjne er runde og mørke, med et livligt og intelligent udtryk. Størrelsen varierer mellem 22-28 cm og den vejer mellem 4-6 kilo. Bomuldshunden har et muntert væsen, stabil, omgås meget fint både mennesker og andre hunde og kan således tilpasse sig perfekt til enhver livsstil.

Det er en sund og stærk race, som er en forholdsvis ny race der stammer fra Madagasker. Det er en meget intelligent, vaks og lærenem hund. Den er hvid, men der kan forekomme grå eller champagnefarvede pletter på hunden. Nogle hvalpe fødes med farver, som forsvinder eller efterlader reflekser i pelsen.

Det er en fremragende familiehund, som er både kærlig og venlig overfor andre dyr og mennesker, som den møder. Der er mange der kan tåle dem, fordi den ikke har underuld og skæl, desuden har den ingen fældeperiode, og den lugter ikke af hund.

Cotonen elsker at svømme, så tager man en tur til stranden er Cotonen med på ideen.

Cotonen elsker at lege og klovne, og er altid frisk og klar til leg. Cotonen skal ikke klippes kun børstes et par gange om ugen. Når den kommer ind og er våd, skal den bare tørre, så kan man børste den bagefter. Cotonen kan blive 14-16 år gammel, der er ingen sygdomme, som er relateret til denne race.

Vælger man denne race, skal man påtænke en del pelspleje, men der findes mange gode børster, som kan anvendes. Cotonen kan vaskes i en speciel shampoo og balsam kaldet KW hvid eller B&B shampoo.Denne shampoo holder pelsen helt hvid og den balsam som hører til, gør det nemmere at rede pelsen igennem og fjerne filtret pels.

De økologiske produkter fra B&B kan købes til gode priser. Produkterne er dansk produceret og udviklet af de professionelle hundefrisører Ann Bluhme og Gitte Bundgaard, som igennem 25 år har beskæftiget sig med pelspleje til både hverdag og udstilling.

bogb