Vi hedder Merethe og Jens Ole og har 4 børn sammen. Vi bor på en landejendom i et naturskønt område udenfor Tvis ved Holstebro. Vi bor på Jens Oles fødegård, hvor han er vokset op med sine forældre og 2 brødre. Her blev der i sin tid drevet planteavl.

Vores interesse for dyr og specielt hunde har altid været der. Vi startede med et enkelt kuld hvalpe i 2003, på en dejlig Cavalier tæve. Det var helt nyt for os, og det viste sig at være vildt spændende. Her blev interessen for opdræt vækket, så vi beholdte 2 af hendes hvalpe og stille og roligt voksede vores opdræt. 

I dag, er vore hjerter faldet helt for racerne Coton De Tulear og Bichon Havanais. Begge racer er fantastiske familiehunde, de fælder ikke og skal ikke klippes. Når de kommer ind og er våde, skal de bare tørre, og så børster man dem. Cotonen lugter ikke af hund, men har den skønneste og blødeste pels. Cotonen har ingen underuld og danner ingen skæl. Cotonen findes i helt hvid eller hvid med champagnefarve/gråt på ørerne. Hvalpene bliver nogle gange født med farve, som senere forsvinder helt eller efterlader lidt farve på ørerne og kroppen.

Bichon Havanais findes i mange forskellige farver, ellers ligner racerne meget hinanden. Begge racer har en del pelspleje, men så er man også fri for hår i sofaen. De er sjove og klovnede, så man får mange sjove oplevelser med dem.

Vores kennel er godkendt uden anmærkninger ved Fødevarestyrelsen i Herning med tilladelse til højest 22 hunde under 40 kilo. Der er fast dyrlægekontrol 2 gange om året, hvor vi bruger dyrlægerne i Aulum. Vi har desuden miljøgodkendelse fra Holstebro kommune til hundeopdræt. I dag har vi også fået glad smiley af Fødevarestyrelsen.

Vi har taget den lovpligtige 32 timers hundeholderuddannelse hos DKK  i april 2012.

Vi bruger meget tid på hundene og mener, at det er vigtigt med social kontakt, derfor vokser alle hvalpe op inde i huset sammen med os. Hvalpene bliver snakket med hver dag, og inden de forlader Vores hjem, har de hørt støvsugeren, snakket med kattene, gået på forskellige gulve, været en tur i haven for at lege og prøvet at køre i bil o.s.v. Hvalpene lytter også til en cd med skud, fyrværkeri, maskinelyde, tog o.s.v. Det har vi god erfaring med, for hvalpene virker ikke til at være påvirket af fx fyrværkeri.  Hvalpene kommer igennem et væld af socialiseringsopgaver, så de har prøvet så meget som muligt. Der kommer 5 skolebørn 2 timer hver uge, for at socialisere hvalpene, her bliver de nusset og leget med.

Vi går meget op i at avle sunde og racetypiske hunde, som er mentalt stærke. Vi sørger for, at hundene er øjenlyst, testet fri for Patella Luxation og at alle Coton de Tulear er testet for de 6 DNA sygdomme, inden de bliver brugt i avlen. Hermed er vi helt sikre på, at vi ikke sender sygdomme videre til hvalpene. Vi går på udstilling med vores hunde, inden de bliver brugt i avlen. Her bliver de vurderet, inden de bruges i avlen, for derved at vælge de bedst egnede hunde til opdræt. Denne vejledning foretages også løbende med vores tilsynsførende dyrlæge. Kig ind på hvalpesiden og se hvilke hvalpe vi har til salg i øjeblikket.

Vi tænker i grønne baner både med plejeprodukter til hundene, affaldshåndtering og firmaet er desuden 100% Co2 neutral, da vores strøm kommer fra egen vindmølle, vores solpaneler på taget og jordvarmen i baghaven. 

Vi oplever, at folk er rigtig gode til at besøge deres hvalp, mens den vokser op. Det giver hvalpen en rigtig god start, så den kender sin kommende familie og flytningen bliver ikke så stor en overgang. Vi kommer også til at kende de forskellige familier og kan derfor løbende give råd og vejledning. Vi yder gerne råd og vejledning sålænge hunden lever.

I er velkomne til at kontakte os, for at blive skrevet op til en hvalp. Vi kan kontaktes på telefon 20871976 eller 21863709 eller på kontakt@kennel-gjedbo.dk