Overvejelser før du køber hund

Egner jeg mig til at have hund?

Hvalpe er uden tvivl fortryllende, men uanset, hvor dejlige de er, er de også utroligt krævende, og beslutningen om at købe hvalp, skal grundigt overvejes. Hunden er ens familiemedlem i mange år fremover, og man bør aldrig købe en hund efter en pludselig indskydelse.

Hvilken race skal jeg vælge?

Vælg en race der passer til din personlighed. Der findes masser af hunderacer, og de fås i mange størrelser og typer. Racehunde opdeles i 6 grupper: Hydehunde, jagthunde, mynder, brugshunde, terrier og selskabshunde. Det er vigtigt at læse om de forskellige grupper og sætte sig ind i, hvilken race der netop passer til din personlighed og livsstil.

Han eller tæve?

Jo mindre race, jo mindre betydning har det, hvilket køn man vælger. Små racer er som regel nemme at træne, venlige og legesyge og glade for samvær. Hos de store racer bliver kønsforskellen mere tydelig. Ved de store racer, har hanhunden brug for mere motion og aktivering gennem træning. De er stærkere, og her skal man tænke på, at børnene kan have svært ved at gå tur med hvalpen, da den er mere aktiv og vil prøve grænser af.