HVALPEFODER

Giv en hvalp foder som er tilberedt med omtanke som fx. Eukanuba Puppy (til mikro, små, mellem eller store racer) og du kan forvente en dynamisk, nysgerrige, energiske hund, med en tæt, tyk pels. Det du ser, er en ekstern repræsentation af alt, hvad der sker inden i: skelettet udvikles ordentligt, muskler opbygges, immunsystemet udvikles og nervebanerne i hjernen udvides.

Fodr den som en hvalp, og du vil opbygge et ideelt grundlag for det senere liv, som en sund hund. Det er fordi de første par måneder er afgørende for udviklingen af hundens krop og sind. I virkeligheden, oplever hvalpe deres hurtigste vækstperiode i de første seks måneder af livet. Det er derfor ikke nogen reel overraskelse, at hvalpe forbruger næsten dobbelt så meget energi som en voksen hund, når man sammenligner det gram for gram på kropsvægten. Da dens mavekapacitet stadig er under udvikling, er det vigtigt, man giver den en specialdesignet, beriget hvalpesammensætning.

VÆLG ET HVALPEFODER I ABSOLUT TOPKLASSE.

Kig efter et komplet og afbalanceret hvalpefoder i høj kvalitet, som Eukanuba Puppy, der indeholder alle de rette ingredienser, som din hvalp har brug for:

  • - Animalsk kvalitetsprotein - Protein er byggesten for muskler og knogler

  • Særlige moderat gæringsdygtige fibre, som roetrevler, der hjælper med at fremme sund fordøjelse og optagelsen af næringsstoffer
  • Omega-6 og omega-3 fedtsyrer giver en sund hud og skinnende pels
  • Antioxidanter, som beta-caroten og E-vitamin (bidrage til at fremme et sundt immunsystem)

(For yderligere oplysninger om disse ingredienser, se venligst vores artikel "DHA: Hjælper med at gøre din hvalp klog".)

EN STØRRELSE PASSER IKKE ALLE

Det er også vigtigt at tage hensyn til din hvalps størrelse, da ikke alle racer har de samme ernæringsmæssige behov. Mikro- og mindre racer udvikles hurtigt og kræver høje niveauer af protein, fedt, kalcium og fosfor; store og gigantiske racers hvalpe skal have en mindre næringsrig (mindre energitætte) sammensætning, for at sikre de vokser i et langsommere og mere kontrolleret tempo. Mellemrace-hvalpe er et sted derimellem. Yderligere oplysninger om race-specifikke sammensætninger kan findes i vores artikel, "hvalpe fra forskellige størrelser race kræver forskellig kost".

FODRINGSTIPS

Når du har købt dit hvalpefoder, virker det lige til bare at fodre den — bare åbne posen og hælde, ikke også? Men der er et par ting, du kan gøre, for at gøre dens mad til et måltid.

  • Afmål portionsstørrelsen korrekt. For at bestemme den, skal du starte med den anbefalede daglige mængde, som står på posen og dele den med antallet af gange, som du vil fodre din hvalp (normalt morgen, middag og aften: efter fire måneder (mikro, mindre og mellemstore racer) til seks måneder (store racer), skal du kun fodre om morgenen og aftenen.) Fjern skålen, når den har haft mulighed for at spise i 30 minutter. Derved undgår du overfodring, som fører til usund vægtforøgelse.
  • Husk Eukanuba Puppy er komplet og afbalanceret til dens ernæringsmæssige behov. Modstå trangen til at komme noget ekstra i dens skål, da det kan forstyrre optagelsen af mineraler i hundens mad.
  • Sørg altid for din hvalp har adgang til en skål med frisk vand. Skift det regelmæssigt for at holde det frisk og rent.
  • Tjek dens vægt med jævne mellemrum, ved at føre dine hænder ned langs siderne på den. Du bør kunne mærke dens ribben. Desuden bør du også kunne se dens talje, når du kigger på den ovenfra eller fra siden. Hvis du er bekymret over hvorvidt din hvalp er overvægtig eller undervægtig, så tag den med til at tjek hos dyrlægen